آزمون پره اینترنی: همه چیزی که لازم است بدانید...

دسته: مقالات آزمون پره اینترنی و رزیدنتی · تاریخ انتشار: 1402/11/12 · مدت زمان مطالعه: 15 دقیقه آزمون پره اینترنی: همه چیزی که لازم است بدانید...

همان‌طور که احتمالاً می‌دانید دورۀ آموزش پزشکی عمومی به چهار مرحله تقسیم می‌شود که به‌ترتیب عبارتند از علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی (استیجری) و کارورزی (اینترنی). دانشجویان رشتۀ پزشکی پیش از ورود به هرکدام از مقاطع فیزیوپاتوژی و کارورزی باید یک آزمون جامع را با موفقیت پشت سر بگذارند. آزمونی که پس از اتمام دورۀ علوم پایه و پیش از شروع دورۀ فیزیوپاتولوژی برگزار می‌شود، آزمون جامع علوم پایه و آزمونی که پس از اتمام دورۀ کارآموزی و پیش از شروع دورۀ کارورزی برگزار می‌شود، آزمون جامع پیش‌کارورزی یا آزمون پره اینترنی نامیده می‌شود. در این مقاله از آزمون پره اینترنی بیشتر خواهیم گفت.

آزمون پره اینترنی دومین آزمون جامعی است که دانشجویان پزشکی پیش از ورود به مقطع بالاتر، یعنی کارورزی یا اینترنی باید آن را پشت سر بگذارنند. دانشجویان در این آزمون هم مشابه آزمون جامع علوم پایه در صورتی که حدنصاب قبولی را کسب کنند، می‌توانند واحد مرحلۀ بعدی دوران دانشجویی خود شوند. به‌ عبارت دیگر، پذیرش در این آزمون نیز مشابه آزمون اول، رقابتی نیست و هدف اصلی از برگزاری آن، سنجش اطلاعات بالینی دانشجویان پزشکی پیش از شروع کار در بالین در قالب دورۀ کارورزی است. لازم به ذکر است که رقابت در این آزمون، بیشتر معطوف به دانشجویانی است که قصد استفاده از مزایای رتبه‌برترشدن (2.5 درصد برتر) در این آزمون -ازجمله استریت‌شدن- را دارند و سایر دانشجویان صرفاً در صورت کسب حدنصاب قبولی هم می‌توانند از این آزمون سربلند بیرون آیند. بودجه‌بندی این آزمون مطالبی است که از ابتدای دورۀ فیزیوپاتولوژی تا انتهای دورۀ کارآموزی آموزش داده شده‌اند. در ادامه، از زمان برگزاری و مطالب این آزمون و جزئیات آن‌ها بیشتر خواهیم گفت.

آزمون پره انترنی

زمان و نحوه برگزاری آزمون پره اینترنی

آزمون‌های پیش‌کارورزی دو بار در هر سال و در ماه‌های شهریور و اسفند برگزار می‌شود. البته معمولاً به‌جز این دو نوبت، در ماه‌های اردیبهشت یا خرداد و آبان یا آذر نیز ممکن است آزمون میان‌دوره برگزار شود و داوطلبانی که نتوانسته‌اند خود را برای آزمون شهریور یا اسفند آماده کنند، می‌توانند در این آزمون‌ها شرکت کنند. برگزاری آزمون‌های میان‌دوره در تاریخ‌های مذکور قطعی نیست و ممکن است به تصمیم معاونت آموزشی وزارت بهداشت و بنا به حدنصاب‌نرسیدن تعداد داوطلبان آزمون میان‌دوره برگزار نشود. مثلا در سال 1402، علاوه‌بر آزمون‌های شهریور و اسفند، آزمون میان‌دوره در خردادماه برگزار شد اما در آذرماه آزمون میان‌دوره‌ای برگزار نشد. نکتۀ مهم دیگر در تفاوت بین آزمون‌های پیش‌کارورزی که به‌ صورت میان‌دوره برگزار می‌شوند، با آزمون‌های شهریور ماه و اسفند ماه آن است که در آزمون‌های میان‌دوره، خبری از اعلام نفرات برتر (2.5 درصد) نیست و اگر داوطلبی به‌ دنبال کسب مزیت‌های 2.5 برتر شدن است، باید در یکی از دو آزمون شهریور یا اسفند شرکت نماید.

از سال 93 تا 98 آزمون‌های پیش‌کارورزی به‌صورت قطبی برگزار می‌شدند؛ به این صورت که تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی در 10 قطب جغرافیایی تقسیم می‌شدند و هر بار یکی از دانشگاه‌های این قطب‌ها به‌عنوان دانشگاه مادر انتخاب می‌شده و مسئول طراحی سوالات بوده‌اند، اما از اسفند سال 99 تابه‌حال این آزمون به‌صورت هماهنگ در تمام کشور برگزار می‌شود.

 

مدوفست، بانک رایگان سوالات آزمون های علوم پزشکی

  • طبقه بندی مبحثی هوشمند
  • تحلیل شخصی سازی شده
  • آزمون ساز هوشمند
  • سریع و در دسترس
  پاسخنامه خلاصه و مروری سوالات آزمون علوم پایه پزشکی و آزمون پره انترنی پزشکی و آزمون علوم پایه دندان پزشکی

 

شرایط شرکت در آزمون پره انترنی

همان‌طور که در ابتدای بحث اشاره شد، دانشجویانی که مقطع کارآموزی یا استیجری خود را به پایان رسانده باشند، باید در این آزمون شرکت کنند. اما این تنها شرط شرکت در این آزمون نیست و شرایط دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  • گذراندن تمام واحدهای بالینی در مقطع کارآموزی و کسب نمرۀ قبولی در آزمون‌های تمام واحدها که شامل 63 واحد کارآموزی معادل 21 ماه آموزش در بیمارستان و 31 واحد نظری مربوط به دروس جدید دورۀ کارآموزی است.
  • گذراندن واحدهای شناور نظیر طب سنتی، پزشکی قانونی، اخلاق پزشکی و اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع واگیر و غیرواگیر تا پایان مقطع کارآموزی و کسب نمرۀ قبولی.
  • گذراندن تمام واحدهای مربوط به دروس عمومی و کسب نمرۀ قبولی.
  • کسب معدل کل حداقل 14 از واحدهای کارآموزی.
  • تصویب موضوع پایان‌نامه که شامل ثبت آن در سامانۀ پژوهشیار دانشگاه و اخذ کد اخلاق می‌شود.

 

ویژگی‌های آزمون پره انترنی

آزمون پره اینترنی شامل 200 سؤال 4 گزینه‌ای بدون نمرۀ منفی است که تا قبل از آزمون اسفند 1401، صرفاً شامل دروس ماژور و مینوری بود که دانشجویان پزشکی در دورۀ فیزیوپاتولوژی و کارآموزی آموزش می‌دیدند، اما پس از این موعد، تصمیم وزارت‌خانه بر این شد که دروس شناور دوران علوم پایه نیز به این آزمون اضافه شوند. این دروس عبارتند از ژنتیک، ایمونولوژی، تغذیه، فیزیک پزشکی و پاتولوژی عمومی. البته با این تصمیم جدید هم تعداد کل سؤالات 200 عدد می باشد؛ با این تفاوت که تعداد سوالات دروس مینور و ماژور به 165 سؤال کاهش پیدا کرده است و بقیۀ سوالات را دروس شناور تشکیل می‌دهند. گفتنی است درس پاتولوژی بالینی پیش‌تر نیز به‌عنوان یکی از دروس مینور در آزمون پیش‌کارورزی جزو منابع بوده است، اما آنچه در دورۀ جدید به این درس اضافه شده است، پاتولوژی عمومی است.

 آزمون پره اینترنی به سبک جدید و شامل دروس شناور، به‌تفکیک شامل دروس زیر است:

  • طب داخلی (شامل بیماری‌های گوارش، خون و انکولوژی، روماتولوژی، غدد، قلب و عروق، کلیه و ریه و مسمومیت)
  • جراحی عمومی
  • کودکان
  • زنان و زایمان
  • مغز و اعصاب
  • عفونی
  • رادیولوژی
  • روانپزشکی
  • پوست
  • جراحی استخوان و مفاصل (ارتوپدی)
  • جراحی کلیه و مجاری ادراری (ارولوژی)
  • چشم‌پزشکی
  • گوش‌وحلق‌بینی و جراحی سر و گردن
  • آمار و اپیدمیولوژی
  • فارماکولوژی
  • اخلاق پزشکی
  • پاتولوژی
  • ژنتیک پزشکی
  • فیزیک پزشکی
  • ایمونولوژی
  • علوم تغذیه

تعداد سوالات آزمون پره انترنی

با توجه به آزمون‌های برگزارشده پره اینترنی تا این لحظه اینکه از هر درس شناور چه تعداد سؤال در آزمون خواهد آمد، به‌صورت دقیق مشخص نیست اما برای آگاهی کلی نسبت به تعداد سوالات و بودجه بندی سوالات آزمون پره انترنی در دروس نام‌برده، جزئیات دو دورۀ آزمون پره انترنی را که با وجود دروس شناور برگزار شده‌اند، در جدول زیر به مقایسه گذاشته‌ایم:

 

نام درس

آزمون پره اینترنی خرداد 1402

آزمون پره اینترنی شهریور 1402

طب داخلی

گوارش

6

6

خون و انکولوژی

6

6

روماتولوژی

6

4

غدد

6

5

قلب و عروق

5

8

کلیه

5

6

ریه و مسمومیت

6

5

جراحی عمومی

20

20

کودکان

20

20

زنان و زایمان

16

16

مغز و اعصاب

6

6

عفونی

6

6

رادیولوژی

6

6

روانپزشکی

6

6

پوست

6

6

جراحی استخوان و مفاصل (ارتوپدی)

6

6

جراحی کلیه و مجاری ادراری (ارولوژی)

6

6

چشم‌پزشکی

6

6

گوش‌وحلق‌بینی و جراحی سر و گردن

6

6

آمار و اپیدمیولوژی

6

6

فارماکولوژی

6

6

اخلاق پزشکی

3

3

پاتولوژی

12

9

ژنتیک پزشکی

5

6

فیزیک پزشکی

5

6

ایمونولوژی

8

8

علوم تغذیه

5

6

 

نمره قبولی آزمون پره انترنی در 5 دوره اخیر آزمون پره اینترنی

حداکثر نمرۀ آزمون پره اینترنی 200 نمره است و حدنصاب قبولی در دوره‌های مختلف برگزاری متفاوت بوده است که در جدول زیر حدنصاب قبولی در چند دورۀ اخیر این آزمون‌ها را به مقایسه گذاشته‌ایم:

 

تاریخ برگزاری آزمون پیش‌کارورزی

حدنصاب قبولی

اسفند 1400

85

شهریور 1401

83

اسفند 1401

85

خرداد 1402

85

شهریور 1402

81

منابع آزمون پره انترنی

در این بخش می توانید فایل پی دی اف منابع اعلامی وزارت بهداشت برای آزمون پره اینترنی را دریافت کنید:

دریافت فایل منابع آزمون پره انترنی

 

دانلود سوالات آزمون پره اینترنی

در بانک سوال آزمون های پره اینترنی مدوفست به صورت رایگان به بانک سوالات آزمون پره اینترنی دسترسی دارید. در این بانک سوال هوشمند طبقه بندی برحسب سال، مبحث و ریزمبحث آزمون پره انترنی انجام شده و با دسترسی آسان می توانید از این بانک سوال استفاده کنید. همچنین قابلیت هایی مثل گزارش عملکرد خود در تست، سطح دشواری سوال و گزارش ساعت مطالعه شما نیز به صورت رایگان فراهم شده است. برای ورود به بانک سوال می توانید اینجا کلیک کنید.

 

جمع بندی فوری آزمون پره انترنی

تصویر زیر یک نمونه از مایندمپ های جمع بندی فوری مدوفست برای آزمون پره انترنی می باشد:

برای مشاهده تمام مایندمپ های جمع بندی پره انترنی مدوفست اینجا کلیک کنید


کلید واژه ها: پره اینترنی · پره انترنی · آزمون جامع پره انترنی · آزمون جامع پره اینترنی ·