8 سوال از 17 سوال. این مبحث به بررسی افزایش بیلیروبین بدون تغییرات قابل توجه در آنزیمهای کبدی میپردازد.
5 سوال از 17 سوال. این بخش شامل تشخیص و اقدامات اولیه در بیمارانی است که آسیب سلولهای کبدی دارند.
4 سوال از 17 سوال. رویکرد تشخیصی به بیمارانی که دچار اختلال در جریان صفرا هستند در این دسته قرار میگیرد.
9 سوال از 17 سوال | در این مبحث به رویکرد تشخیصی و درمانی در بیماران با هماتمز یا ملنا، شامل ارزیابی اولیه، اندیکاسیونهای اندوسکوپی، و درمانهای دارویی و اندوسکوپیک پرداخته میشود.
4 سوال از 17 سوال | این بخش به بررسی بیمارانی میپردازد که با هماتوشزی یا خونریزی مخفی مراجعه میکنند و نیازمند رویکردهای تشخیصی خاص مانند کولونوسکوپی یا کپسول اندوسکوپی هستند.
3 سوال از 17 سوال | تمرکز این قسمت بر اهمیت و جایگاه تست خون مخفی در مدفوع به عنوان ابزار غربالگری و اقدامات لازم پس از مثبت شدن نتیجه آن است.
1 سوال از 17 سوال | این مبحث به معرفی و کاربرد سیستمهای پیشبینیکننده خطر، مانند گلاسکو-بلچفورد، برای طبقهبندی بیماران و تصمیمگیری درمانی میپردازد.
۳ سوال از ۱۵ سوال دوره های مدوفست. در این بخش به بررسی علائم کلیدی و معیارهای تشخیصی Rome IV برای شناسایی سندروم روده تحریکپذیر میپردازیم.
۶ سوال از ۱۵ سوال دوره های مدوفست. این مبحث عوامل زمینهساز و مکانیسمهای دخیل در ایجاد IBS، بهویژه نوع پس از عفونت (Post-infectious IBS) را پوشش میدهد.
۶ سوال از ۱۵ سوال دوره های مدوفست. این بخش به رویکردهای درمانی مختلف برای انواع IBS، از جمله داروها و رژیمهای غذایی، اختصاص دارد.
6 سوال از 14 سوال دوره های مدوفست مربوط به این مبحث است. در این بخش، به بررسی قدم به قدم ارزیابی بیماران مبتلا به یبوست مزمن، از جمله اندیکاسیونهای کولونوسکوپی، تست ترانزیت کولون و درمانهای اولیه میپردازیم.
4 سوال از 14 سوال دوره های مدوفست مربوط به این مبحث است. این بخش به اندیکاسیونهای ارزیابی بیشتر مانند آزمایش مدفوع، معیارهای درمان آنتیبیوتیکی و دارویی، و مدیریت بیماران با اسهال حاد میپردازد.
2 سوال از 14 سوال دوره های مدوفست مربوط به این مبحث است. در این قسمت، گامهای اولیه تشخیصی در بیماران با اسهال مزمن، شامل آزمایشهای خونی و مدفوعی لازم، مورد بررسی قرار میگیرد.
2 سوال از 14 سوال دوره های مدوفست مربوط به این مبحث است. این بخش به طبقهبندی انواع اسهال مزمن، به ویژه اسهال اسمزی و ترشحی، و علل شایع هر کدام از آنها اختصاص دارد.
6 سوال از 14 سوال در این مبحث قرار میگیرند. این مبحث به بررسی رژیمهای درمانی مختلف برای ریشهکنی هلیکوباکتر پیلوری، به ویژه در شرایط خاص مانند مصرف اخیر آنتیبیوتیک یا حساسیت دارویی میپردازد.
3 سوال از 14 سوال در این مبحث قرار میگیرند. این بخش به روشهای تشخیصی عفونت و ارزیابی موفقیت درمان (ریشهکنی) هلیکوباکتر پیلوری، با تاکید بر تستهای معتبر و نامعتبر میپردازد.
2 سوال از 14 سوال در این مبحث قرار میگیرند. این دسته شامل رویکرد تشخیصی و درمانی در بیماران مبتلا به سوءهاضمه، با توجه به سن و علائم هشداردهنده (alarm signs) است.
2 سوال از 14 سوال در این مبحث قرار میگیرند. سوالات این بخش به عوارض جانبی ناشی از مصرف طولانیمدت داروهای گروه PPI مانند پنتوپرازول و امپرازول اختصاص دارد.
1 سوال از 14 سوال در این مبحث قرار میگیرد. این مبحث عوامل خطری را که احتمال بروز عوارض گوارشی (مانند زخم معده) را حین مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی افزایش میدهند، بررسی میکند.
5 سوال از 13 سوال دوره های مدوفست. آشالازی به عنوان شایعترین اختلال حرکتی مری، با دیسفاژی به جامدات و مایعات شناخته میشود.
3 سوال از 13 سوال دوره های مدوفست. GERD یکی از شایعترین بیماریهای گوارشی است که با علائم تیپیک و آتیپیک بروز میکند.
3 سوال از 13 سوال دوره های مدوفست. کانسر مری با علائم هشداردهندهای مانند دیسفاژی پیشرونده و کاهش وزن، نیازمند تشخیص فوری است.
2 سوال از 13 سوال دوره های مدوفست. این بیماری التهابی آلرژیک مری، یکی از علل مهم دیسفاژی در جوانان و بزرگسالان است.
1 سوال از 13 سوال دوره های مدوفست. این نوع دیسفاژی ناشی از اختلال در شروع بلع است و اغلب با بیماریهای نورولوژیک همراهی دارد.
8 سوال از 11 سوال. این مبحث شامل معیارهای تشخیصی، اولین قدمهای درمانی مانند مایعدرمانی و کنترل درد، و همچنین بررسیهای آزمایشگاهی اولیه برای یافتن علت بیماری است.
1 سوال از 11 سوال. در این بخش، فاکتورها و معیارهای بالینی و آزمایشگاهی که شدت بیماری و پیشآگهی بیماران مبتلا به پانکراتیت حاد را مشخص میکنند، مورد بررسی قرار میگیرند.
2 سوال از 11 سوال. این دسته به بررسی علائم، روشهای تشخیصی افتراقی مانند CT اسکن و اقدامات لازم در مواجهه با پانکراتیت مزمن و کارسینوم پانکراس میپردازد.
6 سوال از 12 سوال دوره های مدوفست به بررسی تفاوت های تشخیصی و بالینی این دو بیماری اختصاص دارد. آشنایی با علائم کلیدی، یافتههای اندوسکوپیک و سرولوژیک برای افتراق این دو بیماری ضروری است.
5 سوال از 12 سوال دوره های مدوفست در این زمینه طرح شده است. این مبحث شامل عوارض کبدی و صفراوی (PSC)، پوستی، چشمی و مفصلی IBD می باشد که همواره مورد توجه طراحان سوالات بوده است.
1 سوال از 12 سوال دوره های مدوفست به موضوع مهم غربالگری کانسر کولون در بیماران مبتلا به IBD پرداخته است. دانستن زمان و فواصل کولونوسکوپی در این بیماران اهمیت زیادی دارد.
6 سوال از 9 سوال دوره های مدوفست.
آسیت یا آب آوردن شکم، از عوارض شایع سیروز است که میتواند منجر به عفونت خطرناکی به نام پریتونیت باکتریال خودبهخودی (SBP) شود.
2 سوال از 9 سوال دوره های مدوفست.
واریسهای مری از عوارض جدی سیروز هستند که غربالگری منظم با آندوسکوپی و درمانهای پیشگیرانه برای جلوگیری از خونریزی مرگبار ضروری است.
1 سوال از 9 سوال دوره های مدوفست.
کبد چرب غیرالکلی به دلیل شیوع بالای سندرم متابولیک، شایعترین علت افزایش آنزیمهای کبدی در جوامع مختلف به شمار میرود.
5 سوال از 8 سوال دوره های مدوفست. درک مارکرهای سرولوژیک برای تشخیص فازهای مختلف عفونت HBV، از حاد تا مزمن و افتراق آن از واکسیناسیون، بسیار حیاتی است.
1 سوال از 8 سوال دوره های مدوفست. شناخت گروه های پرخطر و لزوم ارزیابی سالانه آنتی بادی در این افراد برای پیشگیری از ابتلا اهمیت دارد.
1 سوال از 8 سوال دوره های مدوفست. اصول درمان حمایتی، توصیه های تغذیه ای و معیارهای بستری در بیماران مبتلا به هپاتیت حاد، از نکات کلیدی است.
1 سوال از 8 سوال دوره های مدوفست. شناسایی علائم و یافته های آزمایشگاهی که نشان دهنده پیشرفت هپاتیت حاد به سمت فرم مزمن هستند، در مدیریت بیمار نقش اساسی دارد.
بیماری سلیاک، با 3 سوال از 7 سوال، پرتکرارترین مبحث سوء جذب در آزمونهای اخیر بوده و تسلط بر جنبههای تشخیصی و بیماریهای همراه آن ضروری است.
شناخت علل زمینهای و درمان سندرم رشد بیش از حد باکتریها (SIBO) در 3 سوال از 7 سوال مورد پرسش قرار گرفته و اهمیت بالایی دارد.
افتراق بیماریهای مختلف عامل سوء جذب بر اساس یافتههای بیوپسی روده، موضوع 1 سوال از 7 سوال بوده که نشانگر اهمیت روشهای تشخیصی تهاجمی است.
3 سوال از 5 سوال این مبحث به درمان سنگهای صفراوی و اندیکاسیونهای جراحی کولهسیستکتومی پرداختهاند.
2 سوال از 5 سوال به تشخیص بیماریهای مختلف سیستم صفراوی بر اساس علائم و یافتههای پاراکلینیک اختصاص یافته است.