7 سوال از 25 سوال این بخش بر کاربرد معیار ABCD2 برای ارزیابی خطر وقوع سکته مغزی پس از TIA و شناسایی بیماران پرخطر جهت مدیریت فوری تمرکز دارد.
7 سوال از 25 سوال این مبحث به تشخیص محل دقیق درگیری شریانهای مغزی (قدامی، میانی، خلفی و ورتبروبازیلار) بر اساس علائم و نشانههای بالینی بیمار میپردازد.
5 سوال از 25 سوال این مبحث علل (مانند مصرف OCP و دوره پس از زایمان)، علائم بالینی، یافتههای تصویربرداری و اصول درمانی CVST را پوشش میدهد.
4 سوال از 25 سوال این قسمت به اصول کلی درمان در فاز حاد سکته، از جمله اندیکاسیونهای درمان ضدانعقاد و داروی ترومبولیتیک (rtPA) اختصاص دارد.
2 سوال از 25 سوال این مبحث بر تشخیص افتراقی علائم حاد نورولوژیک (مانند انسفالوپاتی هایپرتنسیو) و اقدامات تشخیصی اولیه در خونریزی سابآراکنوئید (SAH) تمرکز دارد.
9 سوال از 22 سوال این بخش به داروی انتخابی برای انواع تشنج (میوکلونیک، ابسانس، تونیک-کلونیک ژنرالیزه)، تداخلات دارویی و مکانیسم اثر داروها میپردازد.
6 سوال از 22 سوال این مبحث بر تشخیص انواع صرع (ابسانس، میوکلونیک جوانان، پارشیال کمپلکس) بر اساس شرححال بیمار، علائم بالینی و یافتههای نوار مغز تمرکز دارد.
4 سوال از 22 سوال این قسمت شامل رویکرد درمانی در وضعیت صرع پایدار (استاتوس اپیلپتیکوس) و بررسی ریسکفاکتورهای عود تشنج پس از اولین حمله میباشد.
2 سوال از 22 سوال این مبحث به بررسی عوارض جانبی خاص داروهای ضدتشنج مانند فنیتوئین و اثرات مثبت برخی داروها مثل لاموتریژین بر خلق بیمار میپردازد.
1 سوال از 22 سوال این بخش به تعریف پدیدههای خاص حین حملات تشنجی، مانند اتوماتیسم که در صرع لوب تمپورال دیده میشود، اختصاص دارد.
5 سوال از 20 سوال این مبحث شامل ویژگیهای بالینی (درد یکطرفه شبانه، اشکریزش)، اپیدمیولوژی (شیوع بیشتر در مردان) و درمان فاز حاد سردرد کلاستر است.
5 سوال از 20 سوال این بخش به درمان سردرد میگرنی در شرایط خاص مانند بارداری، داروهای پیشگیرانه و تشخیص انواع نادر آن مانند میگرن افتالموپلژیک میپردازد.
4 سوال از 20 سوال این مبحث بر تشخیص افتراقی سردردهای ناشی از افزایش ICP، مانند IIH (سودوتومور سربری) و ترومبوز سینوس وریدی مغز، بر اساس ریسکفاکتورها و علائم همراه تمرکز دارد.
3 سوال از 20 سوال این قسمت به تشخیص و درمان فوری آرتریت تمپورال در افراد مسن با سردرد، تندرنس شریان تمپورال و ESR بالا میپردازد.
3 سوال از 20 سوال این بخش به شناسایی علائم خطر در بیماران مبتلا به سردرد، مانند تشدید با مانور والسالوا و اندیکاسیونهای تصویربرداری مغزی، اختصاص دارد.
10 سوال از 15 سوال این بخش شامل تشخیص بالینی، یافتههای مایع مغزینخاعی (CSF)، علائم افتراقی و رویکردهای درمانی سندرم گیلن باره است.
3 سوال از 15 سوال این مبحث به تشخیص انواع پلینوروپاتیها مانند دیابتی، لپروماتوز و پورفیری بر اساس تظاهرات بالینی خاص هرکدام میپردازد.
1 سوال از 15 سوال این قسمت بر روی علائم بالینی و عوارض دیررس فلج عصب فاسیال یا همان فلج بلز تمرکز دارد.
9 سوال از 14 سوال این مبحث به علائم کلاسیک، تشخیص افتراقی، علائم آتیپیک و درمان بیماری پارکینسون و پارکینسونیسم دارویی میپردازد.
3 سوال از 14 سوال این بخش شامل تشخیص بیماریهای هانتینگتون و ویلسون بر اساس علائم بالینی، تصویربرداری و یافتههای آزمایشگاهی میباشد.
2 سوال از 14 سوال این دسته به بررسی علائم و رویکردهای درمانی اختلالاتی مانند سندرم توره و دیستونی فوکال اختصاص دارد.
8 سوال از 13 سوال این بخش به بررسی علائم شایع و اختصاصی MS مانند نوریت اپتیک، علامت لرمیت و پدیده اوتهوف و رویکردهای تشخیصی کلیدی میپردازد.
4 سوال از 13 سوال در این مبحث، عوامل موثر بر پیش آگهی خوب یا بد بیماری و همچنین شایعترین الگوهای سیر بالینی MS مورد سوال قرار گرفتهاند.
4 سوال از 13 سوال این بخش به افتراق انواع آتاکسی (حسی و مخچهای) و الگوهای مختلف راه رفتن در بیماریهای نورولوژیک میپردازد.
3 سوال از 13 سوال این مبحث شامل بررسی معاینات اعصاب کرانیال، بهویژه افتالموپلژی و سندرم هورنر و ارتباط آن با محل ضایعه مغزی است.
2 سوال از 13 سوال در این قسمت، سوالات مربوط به ارزیابی عملکردهای عالی مغز مانند تفکر انتزاعی و انواع آفازی بررسی میشود.
2 سوال از 13 سوال این بخش به تشخیص انواع آفازی شامل آفازی حسی (ورنیکه) و آفازی ارتباطی بر اساس علائم بالینی بیمار میپردازد.
2 سوال از 13 سوال این مبحث به بررسی رفلکسهای عمقی وتری، ریشههای عصبی مرتبط و ارزیابی اختلالات تونوس عضلانی مانند میوتونی میپردازد.
3 سوال از 10 سوال دوره های اخیر آزمون دستیاری به این مبحث اختصاص یافته است. این سندرم به دلیل آسیب به قدام پونز رخ میدهد و با حفظ هوشیاری و حرکات عمودی چشم مشخص میشود.
2 سوال از 10 سوال به بررسی الگوهای تنفسی غیرطبیعی مانند شین استوک، آتاکسیک و آپنوستیک در بیماران کمایی پرداخته است. شناخت این الگوها به تشخیص محل ضایعه مغزی کمک شایانی میکند.
2 سوال از 10 سوال اخیر، به اقدامات اولیه و حیاتی در مواجهه با بیمار دچار کاهش سطح هوشیاری، از جمله تجویز دکستروز و تیامین، پرداخته است.
1 سوال از 10 سوال به این موضوع مهم پرداخته است که کدام یک از علل کما میتوانند با افزایش دمای بدن همراه باشند، مانند مسمومیت با داروهای آنتی کولینرژیک.
1 سوال از 10 سوال به اهمیت معاینه مردمکها و الگوی تنفسی در افتراق علل کما، به خصوص در تشخیص خونریزی پونز، اشاره دارد.
1 سوال از 10 سوال اهمیت تست کالریک و رفلکسهای اوکولووستیبولار را در ارزیابی سلامت ساقه مغز و تشخیص افتراقی علل کما، مانند مسمومیتهای دارویی، نشان میدهد.
4 سوال از 9 سوال این مبحث به علائم کلیدی دمانس با اجسام لویی شامل اختلال شناختی نوسانی و توهم بینایی میپردازد.
3 سوال از 9 سوال در این بخش، به بررسی تفاوتهای دمانسهای کورتیکال و سابکورتیکال و علل برگشتپذیر دمانس پرداخته میشود.
1 سوال از 9 سوال این قسمت بر روی علائم بالینی و یافتههای تصویربرداری مشخصه بیماری کروتزفلد-ژاکوب، مانند میوکلونوس تمرکز دارد.
1 سوال از 9 سوال این مبحث به بررسیهای آزمایشگاهی و تصویربرداری ضروری و روتین در اولین مواجهه با بیمار مبتلا به دمانس میپردازد.
2 سوال از 7 سوال دوره های اخیر آزمون دستیاری به این مبحث اختصاص یافته است. این دیستروفی شایع، با ضعف پروگزیمال، علامت گاورز و هایپرتروفی ساق پا مشخص میشود.
1 سوال از 7 سوال به این بیماری پرداخته است که با ضعف عضلات صورت و دیستال و پدیده میوتونی (تاخیر در شل شدن عضله) شناخته میشود.
2 سوال از 7 سوال به بیماریهای التهابی عضله اختصاص داشته است. این دسته شامل درماتومیوزیت با تظاهرات پوستی و میوزیت انکلوزیون بادی با درگیری غیرقرینه است.
1 سوال از 7 سوال، به فلج دورهای هیپوکالمیک پرداخته که حملات ضعف گذرا پس از فعالیت یا مصرف کربوهیدرات از مشخصههای آن است.
1 سوال از 7 سوال به علائم عمومی میوپاتیها مانند راه رفتن اردکی (Waddling gait) و علامت گاورز به عنوان سرنخهای تشخیصی پرداخته است.
2 سوال از 6 سوال دورههای اخیر آزمون پره انترنی به مقایسه، مزایا و کاربردهای تصویربرداریهای CT و MRI اختصاص داشته است. شناخت تفاوتهای این دو مدالیته در تشخیص پلاکهای اماس یا کلسیفیکاسیون اهمیت بالایی دارد.
2 سوال از 6 سوال به بررسی مایع مغزی-نخاعی (CSF) و پونکسیون کمری (LP) پرداخته است. موارد افزایش پروتئین CSF و کنتراندیکاسیونهای انجام LP از نکات کلیدی این مبحث هستند.
2 سوال از 6 سوال به کاربردهای روشهای الکترودیاگنوسیتک مانند نوار عصب و عضله (EMG-NCS) و نوار مغز (EEG) اختصاص یافته است. این روشها در تشخیص بیماریهایی مانند گیلنباره و صرع نقش اساسی دارند.
5 سوال از 6 سوال دورههای اخیر آزمون پره انترنی به بیماری میاستنی گراویس اختصاص یافته است. این بیماری شایعترین اختلال اتصال عصب-عضله است و شناخت علائم کلاسیک آن مانند خستگیپذیری نوساندار، پتوز و دوبینی برای تشخیص ضروری است.
1 سوال از 6 سوال به سندرم لامبرت-ایتون پرداخته است. این سندرم با ضعف عضلانی، علائم اتونومیک مانند خشکی دهان و یافتههای الکترودیاگنوستیک مشخص، از میاستنی گراویس افتراق داده میشود.